Translate

четвъртък, 7 март 2013 г.

Сладкиш "Негърче"

Необходими продукти:
кисело мляко                     400гр
сода "Бикарбонат"    7гр (1 ч.л.)
захар                      400гр (2 ч.ч.)
олио                        50мл (3 с.л.)
брашно                  300гр (2 ч.ч.)
какао                        30гр (2 с.л.)
бакпулвер               10гр (1 пак.)
шоколад                             100гр
масло                        50гр (2с.л.)


Технология:
1) Киселото мляко се разбива, с разтворена в него сода, заедно с захарта и олиото.
2) Добавят се пресетите какао и брашно, смесени с бакпулвера.
3) Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
4) Прави се глазура, като на водна баня се разтапя ( може и в микровълнова фурна) шоколада и маслото.
5) Сладкиша се вади от фурната, оставя се да се охлади и се залива с глазурата. 


След няколко часа сладкиша е готов за консумация. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар