Translate

четвъртък, 21 март 2013 г.

Реване



Необходими продукти:
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За сиропа:
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 ванилия

50 гр настърган шоколад за наръсване (по желание)

Технология:
1) Яйцата се разбиват със захарта, добавя се пресятото брашно, заедно с бакпулвера и ванилията.
2) Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и се пече да готовност.
3) Млякото се загрява и се изсипват в него захарта и ванилията. Бърка се докато се разтворят. Готовият сироп се оставя да се охлади.
4) Когато реването се извади от фурната се нарязва. Залива се със сиропа и се наръсва шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар