Translate

вторник, 26 февруари 2013 г.

Портокалов купол

Необходими продукти:
пандишпанов блат                 1бр
Продукти за блата:
яйца 4бр
захар 8с.л.
брашно 8с.л.
бакпулвер 1 пак.
портокалова кора
 сладкарска сметана          500мл
 захар                                    300гр
 вода                                     200мл
шоколад                              100гр
портокали                         1000гр






Технология:
1)      Направете захарен сироп от 200мл вода и 200гр захар.
2)      Разбийте сметаната със 100гр захар
3)      Нарежете блата на ивици.
4)      Наредете няколко парчета блат в подходяща чиния и ги овлажнете със сироп.
5)      Наредете небрежно върху тях резенчета портокал, поръсете с  малко начупен шоколад и нанесете част от сметаната.
6)      Повторете същото с втори ред от блата като се стараете той да бъде с по-малък диаметър от основата.
7)      Като трети етаж сложете останалите нарязани парчета от блата.
8)      Покрийте цялата торта  със сметана .
9)      Покрийте тортата с найлоново фолио и с ръце и придайте куполовидна форма.
   10) Оставете я заедно с фолиото в хладилника за 1 час, след това отстранете фолиото.
      11) Облепете цялата повърхност на тортата с кръгли резени портокал.
   12) Там, където остават малки празнини между резените портокал шприцовайте бита сметана или наредете шарени бонбони.


Няма коментари:

Публикуване на коментар