Translate

вторник, 19 март 2013 г.

Осмарски хляб

Необходими продукти:
3 яйца (един жълтък отделяте за намазване)
500 мл хладка вода
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
3 с.л. олио
1 кг брашно
1 пакетче суха мая
1 ч.ч. мас
200 гр сирене


Технология:
1) Брашното се пресява в голяма купа. Слагат се останалите продукти без маста и сиренето. Меси за кратко, за да се получи меко тесто.
2) Тестото се разделя на две. Разточва се едната половина и се намазва с половината от разтопената мас. Наръсва се със сирене и покрива с другата половина от тестото, която предварително е разтънена. Намазва се отгоре с останалата мас
3) Тестото се поставя в намазнена тава (тази в която ще се пече) и се оставя да втаса, докато удвой обема си.
4) Пече се в предварително загрята фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар