Необходими продукти:
2,5 кг картофи (средно големи)
500 гр лук
чесън
600 гр домати (може и от консерва)
125 гр краве масло
магданоз
сол
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:
1) Картофите се обелват и измиват, след това се отрязва малко от едната страна, за да могат да стоят прави.
2) С помощта на лъжичка картофите внимателно се издълбават и се посоляват.
3) В олиото се задушават нарязания на дребно лук, когато омекне се добавя издълбаната вътрешност на картофите, нарязаните на ситно домати, магданоз и чесън.
4) Прибавя се смляния черен пипер и с тази смес се пълнят картофите.
5) Напълнените картофи се подреждат в намаслена тава, върху тях се поставя по парче масло.
6) Останалата плънка се изсипва между картофите.
7) Картофите се заливат с гореща вода и се пекат във фурна до готовност.
ЗАБЕЛЕЖКА! Количеството лук може да се намали и да се замести с пресни гъби.
Мария, много апетитни тези картофки!
ОтговорИзтриванене бях чувала за такива. Знам само яйца по Панагюрски. Съпругът ми пости и ще му ги приготвя.
Аз също до скоро знаех само за яйцата, но се поразрових малко и открих тази рецепта, която ми се стори много интересна.
Изтриване