Translate

неделя, 10 ноември 2013 г.

Следкиш с карамелизирани круши



Необходими продукти:

за тестото:
3 яйца
½ ч.ч. захар
5 с.л. олио
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
за плодовата основа:
2-3 средно големи круши
½ ч.ч. захар
50гр масло

Технология:
1) Крушите се обелват, почистват и нарязват на парченца.
2) Дъното на суха тава се наръсва с ½ ч.ч. захар, докато цялото се покрие.
3) Крушите се нареждат върху захарта и отгоре се разпределя маслото на малки парченца.
4) Слагат се да се запекат на силна фурна.
5) Докато се пекат крушите се разбиват яйцата със захарта и към тях се добавят олиото, ванилията и пресятото брашното, в което е прибавен бакпулвера, разбърква се добре.
6) Тестото се изсипва върху запечените круши и тавата се връща във фурната, докато се опече тестото (около 15-20 минути)
7) Когато сладкиша е готов се изважда и се обръща още горещ върху подходяща чиния. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар