Translate

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Ябълков щрудел


Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 кг ябълки
1 ч.ч. захар
1 с.л. канела
1 ч.ч. орехови ядки (накълцани на ситно)
олио



 Технология:
Ябълките се настъргват на едро ренде, към тях се прибавят канелата, захарта и орехите. 
Вземат се две кори, горната се намазва с олио. В долния край (широката част на листа) се слага от плънката и се навива на руло. 


Поставя се в намазнена тава. По същия начин се оформят рула от останалите кори и ябълковата смес, до изчерпване на количествата. 
Всяко руло се намазва с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

След като изстине, по желание, се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар