Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

Шоко-кремки



Необходими продукти:

4 яйца
1 к.ч. захар
2 пак. ванилия
1/2 ч.л. сол
4 1/2ч.ч. брашно
11 г суха мая
150г маргарин
100мл олио

За крема:
1 пакетче крем Оле на Dr.Oetker или друг пудинг без варене - шоколад

Технология:

1) В дълбока купа се пресява брашното. Към него се добавят останалите продукти и се замесва се средно меко тесто и се оставя на топло да втаса.

2) Крема се приготвя според описанието на опаковката.

3) Тестото се разделя на 16 топчета.. Всяко се разтегля на кръг с ръце, като в средата се изтънява максимално, а краищата оставите по-дебели.

4) Кръговете се подреждат в намаслена тава. В средата се сипва от крем (по желание може да се поръсят и с малко захаросани портокалови корички, рецепта за тях може да откриете тук). 

5) Кремките се пекат  в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 - 20 минути





Няма коментари:

Публикуване на коментар