Translate

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Бистра пилешка супа



Необходими продукти:
1кг пиле
3-4 с.л. олио
30гр краве масло
1 глава лук
1 морков
1/2 глава целина
75гр фиде
250гр домати
40мл лимонов сок
магданоз
сол
черен пипер

Технология:
1) Пилешкото месо се нарязва на еднакви по големина парчета, залива се със студена вода и се вари при умерена температура. Щом заври се посолява и отпенва.
2) Към бульона се добавят нарязаните на ситно морков и целина и част от мазнината. Супата се вари до полуомекването на продуктите.
3) Лукът се разрязва на половини и след като бъде запечен във фурната се пуска въвъ врящия бульон.
4) Обелените и нарязани на ситно домати се прибавят към супата.
5) Фидето се сварява отделно, отцежда се, измива се и се залива с част от запърженото краве масло., след което се прибавя към супата.
6) Готовата супа се подправя с останалото краве масло и лимоновия сок, поръсва се с черен пипер и магданоз и се поднася.



Няма коментари:

Публикуване на коментар