Translate

четвъртък, 12 декември 2013 г.

Меденки с пълнеж



Необходими продукти: 

За тестото:
1 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 бр. яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. канела
5 ч.ч брашно



За крема:
1 пак.(125 гр)краве масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1ч.ч.смлени орехи
трохите от сладките*

Технология
1) Замесва се средно меко тесто.
2) Разделя се на 10 топки. Всяка топка се разтегля на фитил и този фитил се разделя на 12 парчета.
3) Оформят се топчета,които се нареждат в леко намаслена тава. 
4) Пекат се в загрята фурна, докато леко порозовеят.
5) *Готовите сладките се издълбават докато са топли и след това се слепват с готовия крем.




Няма коментари:

Публикуване на коментар