Translate

събота, 14 декември 2013 г.

Пандишпанено руло за малки принцеси

Необходими продзукти:
За рулото:
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
1 пак. бакпулвер
сладкарска боя
За  пълнежа:
1/2пак.. Крем Оле на д-р Йоткер (без варене) - ванилия
50гр млечен шоколад
За украса:
разтопен шоколад
фондан
Технология:
Приготвяме блата:

1) Разбиват се яйцата заедно със захарта. 
2) Смесват се бакпулвера и ванилията с брашното, прибавят се постепенно към яйчената смес и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Добавя се боята и се разбърква докато се разпредели равномерно.
3) Готовата смес се изсипва в тава, на дъното на която има хартия за печене. 
Блата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 10-15 мин.
4) Готовият блат се обръща с изпечената част надолу върху кърпа, с чиято помощ се навива на руло.
5) Оставя се да се охлади.





Докато блата изстива се приготвя крема по указанията на опаковката.
Когато блата вече е охладен се започва...





Сглобяване на рулото: 
1) Рулото се развива внимателно и се маже с крем.
2) Върху крема се настъргва шоколада и рулото отново се завива.
3) Украсява се с разтопения шоколад и фигурки от фондана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар