Translate

четвъртък, 19 декември 2013 г.

Снежен кекс


Необходими продукти:
2 яйца + 1 жълтък
1 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
250 мл прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

1 с.л. какао

За глазурата:
1 белтък
120гр пудра захар
1-2 капки лимонов сок

Технология:

1) Разбиван се яйцата със захарта и ванилията до побеляване.
2) Добавят се прясното мляко и олиото и се разбърква добре.
3) Добавя се пресятото брашното, заедно с бакпулвера.
4) Сместа се разделя на 2 части, към едната се добавя какаото и се разбърква.
5) Кафявата смес се изсипва на дъното на намаслена форма за кекс и върху нея се  изсипва бялата смес.
6) Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
7) Докато се пече, продуктите за глазурата се разбиват добре с миксер.
8) Когато кексът изстине се обръща в подходяща чиния и се декорира с гразурата

Няма коментари:

Публикуване на коментар