Translate

неделя, 9 септември 2012 г.

Милинки "Разкош"




Продукти:
400 мл прясно мляко

1/2 кубче мая
1кг брашно
300 мл топла вода
сирене
12 с.л. зехтин + още за намазване на тестото
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол. 

краве масло










Технология:
Разтворете маята и захарта в топлото мляко.
Покрийте с кърпа и оставете 10-15 минути да втаса на топло място.
Пресейте брашното и солта, в средата направете кладенче и в него сложете маята, зехтина и топлата вода.
Омесете гладко тесто, оформете го на топка, поставете в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема.
Разточете тестото на кора, намажете със зехтин, поръсете с натрошеното сирене, навийте руло, нарежете на еднакви по големина шайби.
Поставете милинките в намазнена тава и поставете в студена фурна.
Печете 20-30 минути на 180 градуса.
Още горещи, намажете с масло.







Няма коментари:

Публикуване на коментар