Translate

четвъртък, 13 септември 2012 г.

Безмесна мусака



за 5 порции

Необходими продукти:

6 домата
3-4 стръка магданоз

1 глава кромид лук
2 моркова
олио за пържене
150 гр ориз
сол на вкус
300 мл гореща вода

За соса:
25-30 гр краве масло
1 непълна с.л. пшенично брашно
200 мл студено прясно мляко
2 яйца


Технология:
Нарязваме главата кромид лук на дребно, морковите на малки кубчета, след което ги запържваме за кратко в мазнина и 5 с.л. гореща вода. Посоляваме и прибавяме ориза, заедно с 300 мл гореща вода, за да може оризът да стане почти готов.
Приготвяне на соса: Запържваме за кратко маслото и брашното. След това отделяме касеролата от котлона и за около 1/2 минута оставяме да изстине. След което наливаме студеното мляко, добавяме яйцата и разбъркваме.
Нарязваме на кръгчета доматите, а магданозът на ситно. Намазваме тавичката с краве масло и започваме да подреждаме доматите в нея. 
Добавяме към ориза 1/2 от белия сос и със сместа поливаме доматите.
Отгоре поръсваме с магданоз и отново редим домати и посоляваме. Заливаме с останалия сос. Печем в умерено затоплена фурна на 180 градуса за 20-30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар