за 5
порции
Необходими
продукти:
6 домата
3-4 стръка
магданоз
1 глава
кромид лук
2 моркова
олио за
пържене
150 гр ориз
сол на вкус
300 мл гореща вода
За соса:
25-30 гр
краве масло
1 непълна
с.л. пшенично брашно
200 мл
студено прясно мляко
2 яйца
Технология:
Нарязваме
главата кромид лук на дребно, морковите на малки кубчета, след което ги
запържваме за кратко в мазнина и 5 с.л. гореща вода. Посоляваме и прибавяме
ориза, заедно с 300 мл гореща вода, за да може оризът да стане почти готов.
Приготвяне
на соса: Запържваме за кратко маслото и брашното. След това отделяме
касеролата от котлона и за около 1/2 минута оставяме да изстине. След което
наливаме студеното мляко, добавяме яйцата и разбъркваме.
Нарязваме
на кръгчета доматите, а магданозът на ситно. Намазваме тавичката с краве масло
и започваме да подреждаме доматите в нея.
Добавяме към ориза 1/2 от белия сос и със
сместа поливаме доматите.
Отгоре
поръсваме с магданоз и отново редим домати и посоляваме. Заливаме с останалия сос. Печем в умерено
затоплена фурна на 180 градуса за 20-30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар