Translate

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Яйца по панагюрски

Панагюрка съм и няма как да не включа и тази рецепта в блога ми.



Продукти за 4 порции:
8 яйца
200гр сирене
2с.л. оцет
червен пипер
олио

Технология:
В тенджера, пълна до половината с вода слагате 2 с.л. оцет. Завирате водата, след което я одръпвате от огъня и счупвате от ниско яйцата, като внимавате да не се разпилеят и препокрият. Връщате обратно на огъня и след около 5 мин яйцата са готови.Изваждате ги с решетеста лъжица и слагате в чиния. Отгоре натрошавате сирене. Запържвате олито с червения пипер и поливате отгоре яйцата.По желание се дабавя кисело мляко.

Вкусно и икономично! Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар