Translate

неделя, 19 февруари 2012 г.

Дамски каприз





Продукти:
  • 4 яйца
  • 10 супени лъжици захар
  • 3 чаени чаши брашно
  • 1 ванилия
  • 250 г мармалад
  • 250 г маргарин
  • бакпулвер
Технология:

За тестото са необходими само жълтъците, 5 лъжици захар, бакпулвера, ванилията, маргарина, брашното. Продуктите се поставят и разбъркват в посочения ред до получаване на ронливо тесто.

След това разделяме тестото на три рани части. Две от тях разстиламе в тава и печем в добре загрята фурна до зачервяване. Останалото тесто разделяме на две и го замразяваме в камерата на хладилника за около 1 час, докато стане твърдо.

След като тестото се изпече го оставяме да изстине и го намазваме с мармалада.

Останалите ни 4 белтъка разбиваме на сняг с 5 лъжици захар и разбития белтък размазваме върху мармалада.

След това рендосваме замръзналото тесто отгоре и отново запичаме сладкиша до зачервяване. След като изстине го нарязваме и пожелание поръсваме с пудра захар.

 Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар