Translate

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Най-вкусните кифлички



В малка купичка се разбърква:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода

с брашно  на кашичка да шупне.
След като шупне кашичката   се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се:
250мл. топло мляко
250мл. топла вода
150мл. олио

и се омесва на меко   тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината .
 
В широкия край се поставя плънка по желание.
 
Хващат се двете ъгълчета, завиват се навътре и тогава се завива цялата част към връхчето.
 
Нареждат се в намазана с малко олио тава. Отгоре се намазват с жълтък и поръсват със сусам.
 
 И тъй като докато се правят, те и втасват, печем на 220-250* около 15 минути. 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар