Translate

събота, 4 януари 2014 г.

Торта с вафлички


Необходими продукти:
2 пандишпанови блата
Продукти за 1 блат:
3 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 пак. бакпулвер
1с.л. какао

1 крем Тирамису на Д-р Йоткер
200мл сладкарска сметана
1 кутия мини вафли
1 ч.ч. силно кафе с няколко с.л. захар

За украсата:
кокосови стърготини
200гр бял шоколад
1с.л. масло или олио














Технология:
1) Приготвят се пандишпановите блатове
Яйцата и захарта се разбиват добре и към тях се прибавя пресятото брашно предварително смесено с какаото и бакпулвера. Разбърква се до хомогенизиране на сместа и блатът се изсипва в тавичка с хартия за печене и се пече в умерена фурна до готовност. Когато е изпечен се обръща върху решетка или кърпа и се остава да се охлади. По този начин се приготвя и втория блат.
2) Докато блатовете се охлаждат се приготвя крема Тирамису на Д-р Йоткер по описанието на опаковката.
3) Разбива се сметаната, ако не е подсладена добавете захар на вкус.
4) Започва сглобяването на тортата
Първият пандишпанов блат се поставя в подходяща тортена чиния или друг подходящ съд. Напоява се със подсладеното кафе (тези блатове поемат доста течност, но все пак не прекалявайте). Блатът се намазва с 1/2 от крема Тирамису на Д-р Йоткер. 
Върху крема се нареждат вафличките, така че да го покрият плътно.
"Блатът" от вафлички се намазва с останалия крем Тирамису на Д-р Йоткер и се покрива с втория пандишпанов блат, напоява се с кафето и цялата торта се намазва със сметаната.
5) Украсяване на тортата
Поръсете тортата  отгоре обилно с кокосови стърготини - по желание добавете и други украси (фигурки от фондан, шарени бонбонки, целуфки или други декорации).
Разтопете шоколада на водна баня, заедно с маслото (олиото). Изсипва се в сладкарски шприц и върху алуминиево фолио (с размерите на страните на тортата) се оформя украса. Готовата украса заедно с фолиото се залепя за стените на тортата. Тортата се прибира в хладилник и след като шоколадовите декорации се стегнат добре - фолиото се отстранява.








Няма коментари:

Публикуване на коментар