Translate

петък, 10 януари 2014 г.

Кюфтета по чирпански

Необходими продукти:
500гр кайма
3 картофа
3 домата
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 морков
1 яйце
1/2 връзка магданоз
10 гр брашно
олио
галета
целина
чубрица
червен пипер

Технология:
1) Каймата се омесва с чубрицата, галетата, 1 глава настърган лук, яйцето и малко магданоз.Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се варят около 3 мин. във вода.
2) Приготвя се соса, като в мазнината се задушават другата глава лук, нарязана на ситно, и чесънът. Слагат се моркова нарязан на кубчета и картофите - нарязани на едро.Разбърква се и се добавят брашното, целината нарязана на кубчета, червения пипер и настърганите домати. Сосът се залива със 750мл вода. Оставя се да поври докато омекнат зеленчуците.
3) Към соса се прибавят кюфтетата и останалият ситно нарязан магданоз. Ястието се оставя да покъкри още 5-10мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар