Translate

петък, 31 януари 2014 г.

Кокоски

Необходими продукти:
4 големи моркова
100мл разтопена мас
3 с.л. олио
1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ванилия
щипка сол
1 ч.л. канела
1/2 ч.ч. кокосови стърготини
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

Технология:
1) Морковите се почистват, нарязват се на кръгчета и се сваряват докато омекнат добре. Охлаждат се със студена вода, отцеждат се и се намачкайте фино с вилица или пасатор.

2) В купа се разбъркват яйцето със захарта. Налива се маста и олиото и се прибавя морковеното пюре. Сместа се подправя с канелата, ванилията и солта. Добавя се кокоса и се разбърква. Накрая се пресява предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера.

3) Подходяща тава се покрива с хартия за печене. Гребва се от сместа с лъжица и се правят малки купчинки като се оставя достатъчно място помежду им.

4) Сладките се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10 - 15 минути или докато станат приятно златисти.


Бележка!!! Докато се още топли може да се залеят с глазура направена от сока от една малка мандарина и 2-3 с.л. пудра захар (ако е необходимо се добавя още пудра захар за сгъстяване на глазурата или още сок - за разреждане).

5) Накрая може да поръсите готовите сладки с малко кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар