пандишпанов блат 1бр
Продукти за
блата:
яйца 4бр
захар 8с.л.
брашно 8с.л.
бакпулвер 1
пак.
портокалова
кора
сладкарска сметана 500мл
захар
300гр
вода
200мл
шоколад 100гр
портокали 1000гр
Технология:
2) Разбийте сметаната със 100гр захар
3) Нарежете блата на ивици.
4) Наредете
няколко парчета блат в подходяща чиния и ги овлажнете със сироп.
5) Наредете
небрежно върху тях резенчета портокал, поръсете с малко начупен шоколад и нанесете част от
сметаната.
6) Повторете
същото с втори ред от блата като се стараете той да бъде с по-малък диаметър от
основата.
7) Като трети
етаж сложете останалите нарязани парчета от блата.
8) Покрийте
цялата торта със сметана .
9) Покрийте тортата с найлоново фолио и
с ръце и придайте куполовидна форма.
11) Облепете цялата повърхност на
тортата с кръгли резени портокал.
12) Там, където остават малки празнини между резените портокал шприцовайте бита
сметана или наредете шарени бонбони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар