Необходими продукти:
1 кг спанак
250 гр краве сирене
4 яйца
2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 пакет кори за баница
2 с.л. олио
Технология:
* Спанакът (или каквото зелено имате – лашад, лопуш) се измива и се нарязва на ситно;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя нарязания спанак да се задуши за 2-3 мин като се разбърква. При това той си пуска малко от водата и обема се намалява;
* Добавя се лука нарязан на ситно и се разбърква;
* Остранява се от огъня и се прибавя намачканото сирене и 3 от разбитите яйца и се разбърква;
* Корите се разтварят. Взема се една кора и се слага около 2-3 с.л. от плънката и се разпределя по дължина. Кората се навива на руло;
* Корите се редят в намазана с 1 ч.л. олио тава като се започне от външаната страна навътре като охлюв;
* Когато се подредят всичките кори останалото яйце се разбива и се него се намазва спаначника;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 40 мин.
1 кг спанак
250 гр краве сирене
4 яйца
2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 пакет кори за баница
2 с.л. олио
Технология:
* Спанакът (или каквото зелено имате – лашад, лопуш) се измива и се нарязва на ситно;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя нарязания спанак да се задуши за 2-3 мин като се разбърква. При това той си пуска малко от водата и обема се намалява;
* Добавя се лука нарязан на ситно и се разбърква;
* Остранява се от огъня и се прибавя намачканото сирене и 3 от разбитите яйца и се разбърква;
* Корите се разтварят. Взема се една кора и се слага около 2-3 с.л. от плънката и се разпределя по дължина. Кората се навива на руло;
* Корите се редят в намазана с 1 ч.л. олио тава като се започне от външаната страна навътре като охлюв;
* Когато се подредят всичките кори останалото яйце се разбива и се него се намазва спаначника;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар