Translate

събота, 23 февруари 2013 г.

Жадната монахиня



Необходими продукти:
За блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

За сиропа:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакетче ванилия

За крема:
1 ч.ч прясно мляко
3 с.л захар
1 с.л какао
1 1/2 с.л брашно
Технология:
Разбиват се яйцата със захарта , прибавя се брашното смесено с бакпулвера. 
Изсипвате в намаслена тавичка и печете около 40 мин.








След като застине блата се обръща в тортена чиния и се залива с горещия сироп.














 
Докато изчакваме да попие сиропа приготвяме крема по следният начин:
Карамелизираме захарта за крема с 1 с.л. вода.
Прибавяме млякото и варим до разтваряне на карамела, след което прибавяме размитото с малко мляко брашно и какао.След като се посгъсти крема добавяме маргарина, сваляме от огъня и го изливаме върху  блата. 


По желание поръсваме тортата с настърган шоколад (аз използвах бял).

Няма коментари:

Публикуване на коментар