Translate

събота, 5 октомври 2013 г.

Леща по манастирски

Необходими продукти: .......гр.

леща.......................................400
олио.......................................100
моркови.................................100
целина(глава)........................100
лук..........................................200
червени домати....................300
чесън........................................50
магданоз...................................40
клончета чубрица....................40
сол............................................10
оцет..........................................30


Технология:
1)Добре почистената и измита леща се залива със студена вода и се поставя да ври.
2)Прибавят се нарязаните на кубчета моркови, лук и целина, прибавя се и олиото, след това се прибавят обелените скилидки чесън и клончета чубрица. Супата се вари при тихо кипене.
3)Когато всичко се свари, 10мин. преди да свалите лещата от огъня, се добавят нарязаните на ситно домати и солта
4) Готовата супа се поднася поръсена с нарязан магданоз и овкусена с оцет.






Няма коментари:

Публикуване на коментар