Translate

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Венец с лук и сирене



Необходими продукти:

600-700гр брашно
50 г течно масло
2 яйца
4 с.л. кисело мляко
200 мл хладко прясно мляко
7 гр суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

За плънката:

3 -4 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
олио или масло
200 г краве сирене
риган за поръсване

разбито яйце за намазване






Технология:


* Смесете брашното с маята, изсипете ги в голяма купа и направете кладенче в което изсипете останалите продукти и замесете меко, еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.



* Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган, задушения лук (трябва да сте го оставили да изстине) и начупете сиренето на едри бучки.








* Завийте тестото на руло и го нацепете с остър нож.

*Намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180* фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар