Translate

петък, 10 август 2012 г.

Плодова пита


Продукти:
170 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
60 мл. олио
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 п. ванилена захар
3 праскови 








Технология:

     В купа пресявате брашното,добавяте другите сухи съставки и есенции.Отмервате прясното мляко и олиото, и ги добавяте при сухата смес, разбърквате докато сместа се хомогенизира. Получава се гъсто,лепкаво тесто.

 









     Нарязвате прасковите на полумесеци.
            Половината от тестото разпределяте равномерно в тавичката с диаметър 26 см. И се слага за 5 мин.   в загрята на 170 гр. фурна.
Изваждате тавичката,подреждате половината резени праскови, разпределяте останалото тесто и завършвате отгоре с другите плодове.
Връщате да се изпече.











По желание може да се поръси с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар