Продукти:
170 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
60 мл. олио
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 п. ванилена захар
1 п. ванилена захар
3 праскови
Технология:
В купа пресявате брашното,добавяте другите сухи съставки и есенции.Отмервате
прясното мляко и олиото, и ги добавяте при сухата смес, разбърквате докато сместа се хомогенизира. Получава се
гъсто,лепкаво тесто.
Нарязвате прасковите на полумесеци.
Половината от тестото разпределяте равномерно в
тавичката с диаметър 26 см. И се слага за 5 мин.
в загрята на 170 гр. фурна.
Изваждате тавичката,подреждате половината резени праскови, разпределяте останалото тесто и завършвате отгоре с другите плодове.
Връщате да се изпече.
Връщате да се изпече.
По желание може да се поръси с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар