Translate

неделя, 5 август 2012 г.

Пюре супа от тиквички

Необходими продукти:
1 тиквичка
3-4 моркова
1 глава лук
10-12 картофа
1 домат
50 мл олио
1-2 ч.л. сол
1,5 л вода
магданоз
копър











Технология:
1. Тиквичката се обелва, измива и нарязва на едро. Морковите се остъргват, измиват се и също се нарязват на едро.











2. Картофите се обелват, измиват и нарязват на четвъртини. Добавя се лукът нарязан на едро.
Всички зеленчуци се слагат в дълбока тенджера и заливат с водата. Добавят се солта и олиото.








3. Съдът се поставя на включен котлон и се похлупва. 10-15 мин. след като заври се добавя обеленият и настърган домат, след което се разбърква. Супата е готова след около 1 час варене.













4. Оставя се да се охлади. След като изстине, се пасира и се поръсва с нарязания на ситно копър и магданоз. При поднасяне може да се добавят крутони.















Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар