Translate

понеделник, 20 август 2012 г.

Двуцветен кекс с мармалад


Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар + 1 ч.л.
1 пак. ванилова захар
250 мл. прясно мляко
олио
2 ½ ч.ч.  брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. какао
мармалад/сладко
лимон







Технология:
Разбивате белтъците, с  1 ч.л.  захар и няколко 1-2 капки лимонов сок, на сняг. Жълтъците се разбиват с  останалата захар. Добавят се ваниловата захар, млякото, олиото и пресятото брашно към което е добавен бакпулвера (по желание може да се добави и лимонена кора).  Към сместа се прибавят белтъците, като се внимава да не спаднат. Половината от сместа се изсипва в намазнена тавичка и се слага във фурната за 10-15 мин. (докато хване лека коричка), изважда се и се намазва с мармалада. Към останалата смес се добавя какаото и се изсипва върху мармалада. Връща се във фурната, за да се доопече.

1 коментар:

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване