Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар + 1 ч.л.
1 пак. ванилова захар
250 мл. прясно мляко
олио
2 ½ ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. какао
мармалад/сладко
лимон
Технология:
Разбивате белтъците, с 1 ч.л. захар и няколко 1-2 капки лимонов сок, на сняг.
Жълтъците се разбиват с останалата
захар. Добавят се ваниловата захар, млякото, олиото и пресятото брашно към
което е добавен бакпулвера (по желание може да се добави и лимонена кора). Към сместа се прибавят белтъците, като се
внимава да не спаднат. Половината от сместа се изсипва в намазнена тавичка и се
слага във фурната за 10-15 мин. (докато хване лека коричка), изважда се и се
намазва с мармалада. Към останалата смес се добавя какаото и се изсипва върху
мармалада. Връща се във фурната, за да се доопече.
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване