Необходими продукти:
2 яйца
½ ч.ч. захар
4 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
2 ванилии
1 желатин (пожелание)
Технология:
1)
Млякото се слага на котлона.
2)
Яйцата се разбиват с захарта до побеляване, добавя се
брашното и ванилията.
3)
Когато млякото се е сгорещило се дърпа встрани и и сместта се
изсипва на тънка струйка в него.
4)
Кремът се връща на котлона и се бърка докато се сгъсти.
Забележка!
Ако решите да използвате и желатин, той трябва да се
разтвори в 50 мл вода да набъбне, после се слага за кратко в микровълнова или
на водна баня да се разтопи и се добавя към сгъстения леко охладен крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар