Translate

неделя, 25 август 2013 г.

Домашен крем "Ванилия"



Необходими продукти:
2 яйца
½ ч.ч. захар
4 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
2 ванилии
1 желатин (пожелание)

Технология:
     1)      Млякото се слага на котлона.
     2)      Яйцата се разбиват с захарта до побеляване, добавя се брашното и ванилията.
     3)      Когато млякото се е сгорещило се дърпа встрани и и сместта се изсипва на тънка струйка в него.
     4)      Кремът се връща на котлона и се бърка докато се сгъсти.


Забележка!
 Ако решите да използвате и желатин, той трябва да се разтвори в 50 мл вода да набъбне, после се слага за кратко в микровълнова или на водна баня да се разтопи и се добавя към сгъстения леко охладен крем.


Няма коментари:

Публикуване на коментар