Translate

неделя, 25 август 2013 г.

Милинки




Необходими продукти:
За тестото:
1 -1,3 кг  брашно
200 мл прясно мляко
600 мл хладка вода
1 яйце
2 с.л. захар
½ ч.л. сол
1 пак. мая
За заливката:
3 яйца
150 гр сирене
5-6 с.л. брашно
150 мл олио     

Технология:
  1)      Замесва се меко тесто, от което с помощта на мазнина се оформят топчета с големината на орех.
  2)      Приготвя се заливката, като се разбият яйцата със сиренето и към тях се добавят олиото и брашното.
  3)      Топчетата тесто се подреждат в намаслена и набрашнена тава и се заливат с сместа.
  4)      Тавата се поставя в студена фурна и след това тя се включва на 180 градуса и милинките се пекат до зачервяване.





Няма коментари:

Публикуване на коментар