Translate

неделя, 18 ноември 2012 г.

Прасковки





Необходими продукти
  • 6 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.ч. олио
  • 1/2 с.л. сода
  • брашно колкото поеме (около 1.2 кг)
  • 150 г мармалад
  • 20 г маргарин
  • жълта боя
  • червена боя
захар за овалване



Технология
Замесва се тесто от яйцата, захарта, медът, олиото, содата и брашното. От него се правят малки топчета. Слагат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 150-160 С докато порозовеят. Изпечените топчета се слепват 2 по 2 с мармалада, който се разбива на ръка с маргарина и малко топла вода. След това се оцветяват в червената и жълтата боя и се овалват в захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар