Translate

неделя, 4 ноември 2012 г.

Линцерови сладки



Продукти:
  • 500 г брашно
  • 250 г краве масло (мас)
  • 200 г пудра захар
  • настъргана кора от 1 лимон
  • 3-4 жълтъка или 2 яйца (само с жълтъци стават по-меки)

  • за слепване - мармалад (най-добре червен) 
  • за поръсване - пудра захар


Технология:

• Пресяваме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата.
• Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата.
• По желание прибавяме лимонената кора.
• Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място (хладилник).
• Ако ви се стори, че тестото е по-сухо (ронливо), прибавете още един жълтък.
• Преди печене се разточва кора - 0,5 см дебела и се изрязват различни формички - най-добре е колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е пълна, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.
• Много внимавайте да не ги прегорите (особено ако са разточени по-тънко има такава опасност).
• Пекат се на около 170 С до порозовявяне - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар