Необходими продукти:
1 тиква - Цигулка (моята беше около 1 кг и направих с нея една голяма тава)
брашно
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 ванилия
4 яйца
канела
орехи
Технология:
Тиквата се реже на малки кубчета, които се овалват в брашно и се редят в намаслена тавичка.
Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се млякото, ванилията и канелата. С тази смес се залива тиквата. По желание се добавят орехи.
Десертът се пече в предварително загрята фурна до готовност.
1 тиква - Цигулка (моята беше около 1 кг и направих с нея една голяма тава)
брашно
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 ванилия
4 яйца
канела
орехи
Технология:
Тиквата се реже на малки кубчета, които се овалват в брашно и се редят в намаслена тавичка.
Разбиват се яйцата със захарта. Добавят се млякото, ванилията и канелата. С тази смес се залива тиквата. По желание се добавят орехи.
Десертът се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар