Необходими продукти:
4 яйца
4 яйца
1 к.ч. захар
2 пак. ванилия1/2 ч.л. сол
4 1/2ч.ч. брашно
11 г суха мая
150г маргарин
100мл олио
За крема:
1 пакетче крем Оле на Dr.Oetker или друг пудинг без варене - шоколад
Технология:
1) В дълбока купа се пресява брашното. Към него се добавят останалите продукти и се замесва се средно меко тесто и се оставя на топло да втаса.
2) Крема се приготвя според описанието на опаковката.
3) Тестото се разделя на 16 топчета.. Всяко се разтегля на кръг с ръце, като в средата се изтънява максимално, а краищата оставите по-дебели.
4) Кръговете се подреждат в намаслена тава. В средата се сипва от крем (по желание може да се поръсят и с малко захаросани портокалови корички, рецепта за тях може да откриете тук).
1) В дълбока купа се пресява брашното. Към него се добавят останалите продукти и се замесва се средно меко тесто и се оставя на топло да втаса.
2) Крема се приготвя според описанието на опаковката.
3) Тестото се разделя на 16 топчета.. Всяко се разтегля на кръг с ръце, като в средата се изтънява максимално, а краищата оставите по-дебели.
4) Кръговете се подреждат в намаслена тава. В средата се сипва от крем (по желание може да се поръсят и с малко захаросани портокалови корички, рецепта за тях може да откриете тук).
5) Кремките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 - 20
минути
Няма коментари:
Публикуване на коментар