Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
½ ч.ч. захар
5 с.л. олио
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
за плодовата основа:
2-3 средно големи круши
½ ч.ч. захар
50гр масло
Технология:
1) Крушите се обелват, почистват и нарязват на парченца.
2) Дъното на суха тава се наръсва с ½ ч.ч. захар,
докато цялото се покрие.
3) Крушите се нареждат върху захарта и отгоре се разпределя
маслото на малки парченца.
4) Слагат се да се запекат на силна фурна.
5) Докато се пекат крушите се разбиват яйцата със захарта и към тях се добавят олиото, ванилията и пресятото брашното, в което е прибавен бакпулвера, разбърква се добре.
6) Тестото се изсипва върху запечените
круши и тавата се връща във фурната, докато се опече тестото (около 15-20 минути)
7) Когато сладкиша е готов се изважда и се обръща
още горещ върху подходяща чиния.
Няма коментари:
Публикуване на коментар