Необходими продукти:
2 патладжана
200 г галета
2 яйца
сол за поръсване
Технология:
1) Патладжаните се нарязват на гредички и се посоляват. Оставят се за 20 минути, за да се отцеди горчивият сок, измиват се и се подсушават.
2) В подходяща чиния се слагат галетата.
3) Яйцата леко се разбиват.
4) Патладжаните се потапят в яйцето и след това се овалват в галетата.
5) Подреждат се в тава върху хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
*Може да се поднесат със сос
2 патладжана
200 г галета
2 яйца
сол за поръсване
Технология:
1) Патладжаните се нарязват на гредички и се посоляват. Оставят се за 20 минути, за да се отцеди горчивият сок, измиват се и се подсушават.
2) В подходяща чиния се слагат галетата.
3) Яйцата леко се разбиват.
4) Патладжаните се потапят в яйцето и след това се овалват в галетата.
5) Подреждат се в тава върху хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
*Може да се поднесат със сос
400 г домати
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 дафинов лист
1 ч. л. риган
1 стрък босилек
1 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус
Загрява се зехтинът и в него се запържват цели скилидки чесън.
След това
се добавят настърганите доматите и дафиновият лист.
Оставя се да къкри
на слаб огън до сгъстяване.
Овкусява се с ригана, листенцата босилек,
захар, сол и черен пипер.
Дафиновият лист се отстранява и след това сосът се пасира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар