Необходими продукти:
1/4ч.ч.олио
500 гр. спанак
1 глава лук2 яйца
1 ч.ч.прясно мляко
2 ч.ч.брашно
1 ч.л.бакпулвер
200 гр натрошено сирене
черен пипер
сух магданоз
сух джоджен
Технология:
1)Олиото се загрява в подходящ тиган, добавят се лука, когато омекне се добавя и спанака.Оставят се да изстинат.
2)В купа се разбъркват яйцата и млякото. Добавят се пресятото брашно заедно с бакпулвера,черния пипер,магданоза и джоджена. Разбърква се хубаво и се добавят сиренето и спанака.
3)Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка.
4)Пече се в предварително загрята фурна на 200 до готовност.
Много пролетно и ведро е при теб. Брауниса ти е страхотен. Слънчев ден ти желая.
ОтговорИзтриванеС каква консистенция е сърцевината на браунито?На мен ми стана малко течен...Брашното ли ме ми малко?Иначе на вкус е супер :)
ОтговорИзтриванеАко Ви се получава много течно добавете още малко брашно, на мен ми стана малко по-гъсто от кексово тесто. :)
ОтговорИзтриване