Необходими продукти:
За кекса:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 кофичка кис. мляко
1 ч.л. сода "Бикарбонат"
3 с.л. олио
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. канела
За сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
1 с.л. какао
Технология:
1) Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се киселото мляко с предварително разтворената в него сода "Бикарбонат". Сипва се олиото и постепенно се добавя пресятото брашното с канелата.
2) Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
3) Когато изстине се нарязва на парчета и се залива с горещия сироп.
За кекса:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 кофичка кис. мляко
1 ч.л. сода "Бикарбонат"
3 с.л. олио
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. канела
За сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
1 с.л. какао

1) Разбиват се яйцата със захарта. Добавя се киселото мляко с предварително разтворената в него сода "Бикарбонат". Сипва се олиото и постепенно се добавя пресятото брашното с канелата.
2) Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
3) Когато изстине се нарязва на парчета и се залива с горещия сироп.
Няма коментари:
Публикуване на коментар