Необходими продукти:
За палачинките:
3 яйца
500 мл. прясно мляко
щипка сол
1 ч.ч. брашно
25 гр масло
1 малка консерва грах грах
6-7 кисели краставички
2 кренвирша
3 сварени моркова
5-6 средно големи сварени картофа
1 майонеза (200 гр.)
3-4 с.л. кисело мляко
Технология:
1) Яйцата, млякото, солта, брашното и разтопеното масло се разбиват до получаване на палачинково тесто от което в подходящ тиган (не бива да е прекалено малък, защото няма да могат да се завържат) се пекат палачинките. От тази смес се получават 10-ина палачинки.
3) Разпределя се от плънката в центъра на всяка палачинка. Краищата се събират и се завързват с листа от пресен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар