Translate

сряда, 15 май 2013 г.

Макарони с кайма на фурна

Необходими продукти:
1 пакет макарони
1 глава лук
1 скилидка чесън
500гр кайма
400 гр домати от консерва
1 щипка захар
сол
черен пипер
олио

За заливка:
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1-2 с.л. брашно


Технология:
1.  Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода.


2.  Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.
3.  Когато месото побелее се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън.


4.  Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар