Translate

понеделник, 28 януари 2013 г.

Ябълков сладкиш


 















НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 за тестото:
2ч.ч.брашно
1/2ч.ч захар
1ч.л.бакпулвер
1/2ч.ч. олио
2 яйца + 1 яйце за намазване
1 ванилия

портокалова кора
 

за пълнежа:
2-3 ябълки
3с.л.захар
1/2ч.л. канела

по желание счукани орехи 


ТЕХНОЛОГИЯ: 
1) Замесва се тесто ,което разделя на две - 2/3 и 1/3
2) По-голямата половина се разстила на дъното на намаслена тавичка, така че да има и борд.
3) Обелените и изчистени ябълки се нарязват на кубчета и смесваме със захарта и канелата и се изсипват в тавата.
4) Останалото тесто се разточва и внимателно се поставя върху ябълките в тавата. Залепват се краищата на горното и долното тесто, като се притискат с пръсти.
5) Отгоре сладкиша се намазва с разбито яйце и се поръсва със захар.
6) С нож се изрязва малка дупка в средата и сладкиша се слага в предварително загрята фурна  на 180 градуса за около 40 минути.


4 коментара:

  1. Мария, има малка правописна грешка в името на рецептата..
    А иначе сладкишът е прекрасен. Точно, ама точно по вкуса ми. И мисля да го опитам. И аз правя подобен. Благодаря ти за рецептата. Поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за корекцията, Ани. В бързането съм сбъркала, но веднага ще го поправя :) Радвам се, че ти харесва сладкиша. Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мария един съвет и от мен.Когато се копи и пействат рецепти е добре да се напише източника.Петя(Захарно петле)

    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg55845.html#msg55845

    ОтговорИзтриване
  4. Съжалявам, Петя, но няма копи-пейст, рецептата е променена и най-важното -написана е грамотно.

    ОтговорИзтриване