Translate

събота, 7 юли 2012 г.

Американски палачинки




Необходими продукти:
* 2 ч.ч. брашно
* 1 пакетче бакпулвер
* 2 с.л. пудра захар
* 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко (или кисело мляко)
* 2 бр. яйца
* 60 г разтопено масло 
*Ванилия (по желание)
 
За гарниране: 
Кленов сироп,мед,
пудра захар,течен шоколад или сладко.
  


Технология:
Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбъркват ,яйцата,прясното мляко/леко затоплено/,пудрата захар и разтопеното масло.Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес.Загрявя се тиган на умерен котлон.В него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 10 см.Намалява се огъня и палачинката се пече 1-2 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече до готовност.
Готовите палачинки се гарнират по избор. 

Забележка: При печенето не се използва мазнина,освен ако не е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар