Translate

неделя, 25 август 2013 г.

Палачинкова торта





Необходими продукти:
За палачинките:
2 яйца
600 мл вода
брашно (за да се получи палачинково тесто)
Крема: ДОМАШЕН КРЕМ „ВАНИЛИЯ”         
          
1 буркан конфитюр или 1 кофичка течен шоколад за намазване на палачинките

Технология:
    1)      Яйцата, водата и брашното се разбиват и от тази смес се приготвят  палачинки.
    2)      Приготвя се крема и се оставя да се охлади.
    3)      На дъното на тортена форма се поставя една палачинка, която се намазва с крем.
    4)      Останалите палачинки се намазват с конфитюр или шоколад, навиват се и се нареждат във формата.
    5)      Кремът се залива върху палачинките и се изравнява.
    6)      Тортата се оставя за 1 нощ в хладилник, за да стегне.
    7)      Когато е готова се освобождава от формата и сеукрасява по желание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар