Необходими продукти:
За
палачинките:
2
яйца
600
мл вода
брашно
(за да се получи палачинково тесто)
1 буркан конфитюр или 1 кофичка течен шоколад за
намазване на палачинките
Технология:
1)
Яйцата, водата и брашното се разбиват и от тази смес се
приготвят палачинки.
2)
Приготвя се крема и се оставя да се охлади.
3)
На дъното на тортена форма се поставя една палачинка, която
се намазва с крем.
4)
Останалите палачинки се намазват с конфитюр или шоколад,
навиват се и се нареждат във формата.
5)
Кремът се залива върху палачинките и се изравнява.
6)
Тортата се оставя за 1 нощ в хладилник, за да стегне.
7)
Когато е готова се освобождава от формата и сеукрасява по
желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар