Необходими продукти:
За тестото:
1 -1,3
кг брашно
200 мл
прясно мляко
600 мл
хладка вода
1 яйце
2 с.л. захар
½ ч.л. сол
1 пак. мая
За заливката:
3
яйца
150
гр сирене
5-6
с.л. брашно
150
мл олио
Технология:
1)
Замесва се меко тесто, от което с помощта на мазнина се
оформят топчета с големината на орех.
2)
Приготвя се заливката, като се разбият яйцата със сиренето и
към тях се добавят олиото и брашното.
3)
Топчетата тесто се подреждат в намаслена и набрашнена тава и се
заливат с сместа.
4)
Тавата се поставя в студена фурна и след това тя се включва
на 180 градуса и милинките се пекат до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар