НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за тестото:
2ч.ч.брашно
1/2ч.ч захар
1ч.л.бакпулвер
1/2ч.ч. олио
2 яйца + 1 яйце за намазване
1 ванилия
портокалова кора
за пълнежа:
2-3 ябълки
3с.л.захар
1/2ч.л. канела
по желание счукани орехи
ТЕХНОЛОГИЯ:
1) Замесва се тесто ,което разделя на две - 2/3 и 1/3
2) По-голямата половина се разстила на дъното на намаслена тавичка, така че да има и борд.
3) Обелените и изчистени ябълки се нарязват на кубчета и смесваме със захарта и канелата и се изсипват в тавата.
4) Останалото тесто се разточва и внимателно се поставя върху ябълките в тавата. Залепват се краищата на горното и долното тесто, като се притискат с пръсти.
5) Отгоре сладкиша се намазва с разбито яйце и се поръсва със захар.
6) С нож се изрязва малка дупка в средата и сладкиша се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Мария, има малка правописна грешка в името на рецептата..
ОтговорИзтриванеА иначе сладкишът е прекрасен. Точно, ама точно по вкуса ми. И мисля да го опитам. И аз правя подобен. Благодаря ти за рецептата. Поздрави
Благодаря за корекцията, Ани. В бързането съм сбъркала, но веднага ще го поправя :) Радвам се, че ти харесва сладкиша. Хубав ден :)
ОтговорИзтриванеМария един съвет и от мен.Когато се копи и пействат рецепти е добре да се напише източника.Петя(Захарно петле)
ОтговорИзтриванеhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg55845.html#msg55845
Съжалявам, Петя, но няма копи-пейст, рецептата е променена и най-важното -написана е грамотно.
ОтговорИзтриване