Необходими продукти:
1. За блата:
4 яйца
8с.л. захар
8с.л. брашно
1пак. бакпулвер
какао (по желание)
2- За крема:
1л прясно мляко
400г захар
180г захар
50г брашно
200г масло
Технология:
1. Приготвяме 3 блата за тортата, като разбиваме в купа яйцата, захарта и пресятото брашно с бакпулвера. Изсипваме сместа във форма. Печем всеки блат по отделно до готовност и ги оставяме добре да се охладят.
2. В тенджерка наливаме прясното мляко и захарта и ги оставяме да заврят. Прибавяме брашното и нишестето при непрекъснато разбъркване, за да не стане на бучки. Когато изстине добавяме маслото.
3. Разбиваме в купа сметаната със захарта и оставяме за 30-60 мин. в хладилника.
4. В тенджерка загряваме водата, захарта и кафето. Оставяме готовия сироп да се охлади.
Подреждаме тортата, като сиропираме първия блат и го мажем с крем.
Вторият блат се поставя отгоре, сиропира се и се маже със сметана.
Покриваме с третия блат и сиропираме.
Намазваме тортата отстрани със сметана.
Отгоре заливаме с крема и украсяваме пожелание.
Престорява 24 часа в хладилника преди консумация.
1. За блата:
4 яйца
8с.л. захар
8с.л. брашно
1пак. бакпулвер
какао (по желание)
2- За крема:
1л прясно мляко
400г захар
180г захар
50г брашно
200г масло
3. За сметаната:
1л сладкарска сметана
400г захар
4. За сиропа:
1ч.ч. захар
2ч.ч. вода
1ч.л. разтворимо кафе
1. Приготвяме 3 блата за тортата, като разбиваме в купа яйцата, захарта и пресятото брашно с бакпулвера. Изсипваме сместа във форма. Печем всеки блат по отделно до готовност и ги оставяме добре да се охладят.
2. В тенджерка наливаме прясното мляко и захарта и ги оставяме да заврят. Прибавяме брашното и нишестето при непрекъснато разбъркване, за да не стане на бучки. Когато изстине добавяме маслото.
3. Разбиваме в купа сметаната със захарта и оставяме за 30-60 мин. в хладилника.
4. В тенджерка загряваме водата, захарта и кафето. Оставяме готовия сироп да се охлади.
Подреждаме тортата, като сиропираме първия блат и го мажем с крем.
Вторият блат се поставя отгоре, сиропира се и се маже със сметана.
Покриваме с третия блат и сиропираме.
Намазваме тортата отстрани със сметана.
Отгоре заливаме с крема и украсяваме пожелание.
Престорява 24 часа в хладилника преди консумация.
Обичам тортички с такива семпли кремчета! Прекрасна е!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Мария! Не зная дали държите на обратна връзка с посетителите на Вашия блог, ако не - извинявайте. Лично аз зададох въпрос за размера на тавичката в която печете пандишпаненото тесто, тъй като мисля, че това е важно.Моля, ако сметнете за необходимо, да ми отговорите. Благодаря
ОтговорИзтриванеUnknown, не съм Ви отговорила, защото бях в болница. Размерът на тавичката ми е 30/35см
Изтриване