Необходими продукти:
За тестото:
1 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 бр. яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. канела
5 ч.ч брашно
1ч.ч. олио
6 с.л. мед
2 бр. яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. канела
5 ч.ч брашно
За крема:
1 пак.(125 гр)краве масло
1/2
ч.ч. прясно мляко
1ч.ч.смлени орехи
трохите от сладките*
Технология
1) Замесва се средно меко тесто.
2) Разделя се на 10 топки. Всяка топка се
разтегля на фитил и този фитил се разделя на 12 парчета.
3) Оформят се
топчета,които се нареждат в леко намаслена тава.
4) Пекат се в загрята фурна, докато леко порозовеят.
5) *Готовите сладките се
издълбават докато са топли и след това се слепват с готовия крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар