Необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 яйце
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
ванилия
малко лимонов сок
Технология:
1)Приготвя и сиропът от вода, захар, ванилия и лимонов сок и щом заври, се сваля и се охлажда
2)Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя за 10 мин да почине.
3)Разделя се на две части. Всяка се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на ленти по 1см.
4)С вилица или на ръка се навиват на охлювчета.
5)Нареждат се в тава с хартия и се пекат за 25-30 мин при 180 градуса.
6)Изпечените охлюви се пускат в охладения сиропа и след 5 мин се изваждат с решетъчна лъжица и се нареждат в чиния.
7)Оставят се в хладилник да се охладят и се сервират.
1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 яйце
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
ванилия
малко лимонов сок
Технология:
1)Приготвя и сиропът от вода, захар, ванилия и лимонов сок и щом заври, се сваля и се охлажда
2)Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя за 10 мин да почине.
3)Разделя се на две части. Всяка се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на ленти по 1см.
4)С вилица или на ръка се навиват на охлювчета.
5)Нареждат се в тава с хартия и се пекат за 25-30 мин при 180 градуса.
6)Изпечените охлюви се пускат в охладения сиропа и след 5 мин се изваждат с решетъчна лъжица и се нареждат в чиния.
7)Оставят се в хладилник да се охладят и се сервират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар