Translate

събота, 14 септември 2013 г.

Кифлички с магарин

Необходими продукти:
500 гр брашно
7гр суха мая
2 с.л. маргарин
3-4 с.л. олио
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.ч. хладка вода





Технология:
1) От горепосочените продукти се замесва меко тесто, което се оставя около 30 мин. да втаса.
2) Тестото се разделя на части и се разточва.

3) От разточеното тесто се изрязват триъгълници и в широката част на всеки се поставя част от плънката. Хващат се двете ъгълчета, завиват се навътре и тогава се завива цялата част към връхчето.

4) Кифличките се нареждат в намаслена тава и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност. 


За плънката аз използвах течен шоколад, но вие може да пробвате солен вариант - със смес от яйце и сирене, стават много вкусни.




Няма коментари:

Публикуване на коментар