Translate

четвъртък, 13 юни 2013 г.

Пелмени

Необходими продукти:

За тестото:
1 яйце
1 1/2 ч.ч брашно
1 к.ч. вода
1 щипка сол

За пълнежа:
250 гр кайма
1 глава лук
олио
сол
черен пипер


Технология:
1) Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото, добавя се каймата, разбърква се и се оставя да се запържи. Овкусява се.
2) Замесва се тесто и се разточва на тънка кора. От нея се изрязват кръгчета с помощта на чаша. В средата на всято кръгче се слага по малко от плънката и се прегъва на две. Крайщата се натискат с пръсти или с вилица, за да залепнат.
3) Пускат се във вряща вода или бульон и когато изплуват на повърхността се обират с решетъчна лъжица. 
4) Поднасят се топли полети с лимонов сок или сос по ваш избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар